Konuşmacılar

Konuşmacılar Kısa Özgeçmiş
PROF. DR. NEVZAT TARHAN Konu Başlığı: Hesaplamalı Psikiyatri 1952 yılında Merzifon’da doğan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, 1969 yılında Kuleli Askeri Lisesini, 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. GATA stajı, Kıbrıs ve Bursa kıta hizmetinden sonra 1982 yılında GATA’da Psikiyatri Uzmanı oldu. Erzincan ve Çorlu’da hastane hekimliği sonunda GATA Haydarpaşa’da Yardımcı Doçent (1988) ve Doçent (1990) oldu. Klinik direktörlüğü yaptı. Albaylığa (1993) ve Profesörlüğe (1996) yükseldi. 1996-1999 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğretim üyeliği ve Adli Tıp Kurumunda bilirkişilik yaptı. Kendi isteğiyle emekli oldu. 1998 yılında Memory Center of America’nın Türkiye temsilciliğini aldı. 2006 yılında NPİSTANBUL Hastanesini, 2011 yılında ise bütün mal varlığını bağışlayarak Üsküdar Üniversitesini kurdu. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, uzun yıllar büyük emekle ve araştırmalara dayanarak sürdürdüğü psikiyatri uzmanlığındaki bilgilerini 170’in üzerinde araştırma makalesine ve 70 adet kitap ve kitap bölümüne aktarmıştır. 70'e yakın WoS kapsamındaki dergilerde olmak üzere ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmıştır. Bazı kitapları İngilizce dışında Bulgar, Endonezya, İran, Arnavutluk, Azeri dillerine çevrilmiştir. Halen; Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanlığı ile Türkiye’nin ilk nöropsikiyatri hastanesi olan NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. Üniversite, Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve ekibinin küresel bakış açısıyla G20/N20 Zirvelerine katılan ilk ve tek Türk üniversitesi olarak ülkemizi dünyada da başarıyla temsil etmektedir. American Psychiatry Association’ın (APA) 2020 kongresinde “Hesaplamalı Psikiyatri ve Gelecek Perspektifleri” alanında gerçekleştirdiği sunumlar, APA’nın 2021 yılı içinde her ay üyelerine sunduğu 12 dersten birisi olarak belirlenmiştir.
PROF. DR. TAYFUN UZBAY Konu Başlığı: Addictive Potential Of Propofol And Dexmedetomidine: Results From Some Experimental Studies Tayfun Uzbay, Tıbbi Farmakoloji profesörüdür. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden, 1992 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı'ndan mezun olmuştur. 1992-2002 yılları arasında aynı bölümde araştırma görevlisi, yardımcı doçent ve doçent olarak çalışmış, 1997 yılında GATA'da Psikofarmakoloji Araştırma Birimi'ni kurarak araştırma merkezi ve bu birimin başkanı olmuştur. 2003 yılında profesör olmuş, 2003-2011 yılları arasında GATA Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanlığı yapmış; 1997-1998 yılları arasında ABD'de University of North Texas'ta ve 1999 yılında İtalya'da Cagliari Üniversitesi Toksikoloji Bölümü'nde misafir bilim insanı olarak çalışmıştır. Ayrıca Üsküdar Üniversitesi'nde Türkiye'nin ilk Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni kurmuştur. Halen, İstanbul'da Üsküdar Üniversitesi'nde Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Üsküdar Üniversitesi Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPARC) direktörü olarak çalışmaktadır. Son zamanlarda Prof. Uzbay'ın araştırma çalışmaları, madde kötüye kullanımı, bağımlılık ve şizofreni gibi bazı önemli CNS bozukluklarının nörobiyolojik temeline odaklanmıştır.
MASSIMILIANO ZANIN, Phd Konu Başlığı: Deep Learning in Neuroscience: Going Beyond Classification Tasks Massimiliano Zanin 1982 yılında İtalya'nın Verona kentinde doğdu. 2014 yılında Protekiz'de bulunan Nova de Lisboa Üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun oldu. Şu anda İspanya, Palma de Mallorca'daki Disiplinler Arası Fizik ve Karmaşık Sistemler Enstitüsü'nde araştırmacıdır. Başlıca ilgi alanları, hem teorik bir perspektiften hem de bunların çeşitli gerçek dünya problemlerine uygulanması başlamında Karmaşık Ağlar ve Veri Bilimidir. Kariyeri boyunca uluslararası dergilerde 110'dan fazla makale yayınladı ve 60'tan fazla konferansta konuşmacı olarak yer aldı. Birkaç Avrupa rekabetçi araştırma projesine katılmıştır ve şu anda hava taşımacılığında gecikme yayılımının analizi ve modellenmesi konusunda Avrupa Araştırma Konseyi Başlangıç Hibesi kapsamındaki ARCTIC programında baş araştırmacıdır.
PROF. DR. BAHAR GÜNTEKİN Konu Başlığı: Event Related EEG Biomarkers of Dementia Bahar Güntekin 1977’de İzmir’de doğdu. 1999 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’ndan lisans, 2002 yılında yüksek lisans derecesini aldı. Doktora çalışmalarını Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik anabilim dalında Prof. Erol Başar’ın danışmanlığında Sağlık Bilimleri Enstitüsü Doktora Birincilik Ödülü’nü alarak 2006 yılında tamamladı. 2010 yılında Biyofizik doçentlik unvanını aldı. İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Beyin Dinamiği Kognisyon ve Karmaşık Sistemler Araştırma Merkezi’nin kuruluşunda yer aldı ve merkez müdür yardımcısı olarak 2016 yılına kadar görev yaptı. 2016 yılında ise İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Biyofizik Anabilim dalına Profesör olarak atandı ve Biyofizik Anabilim dalı başkanı olarak göreve başladı. 2019-2022 tarihleri arasında TÜBİTAK Sağlık Bilimleri Araştırma Destek Grubu Danışma Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. Bahar Güntekin’in çalışma konuları, EEG, EEG’de sinyal analizi, uyarılmış beyin osilasyonları ve klinik uygulamaları ve kognitif sinirbilim olarak sıralanabilir. Bahar Güntekin birçok farklı SCI kayıtlı dergide Editörlük ve hakemlik yapmaktadır. Prof. Dr. Bahar Güntekin 2015 yılında TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı ödülünü, 2016 yılında ise ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı Araştırma Teşvik Ödülü’nü kazanmıştır.
DR. ÖĞR. ÜYESİ PINAR ÖZ Pınar ÖZ 1983 yılında Ankara’da doğdu. 2001 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'ni bitirdi. 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra International Max Planck Research School for Neurosciences( IMPRS)'dan kabul alarak Göttingen, Almanya'da yüksek lisansa başladı. 2007 yılında sınavla doğrudan doktoraya geçme hakkı kazandı. Doktorada, IMPRS ve Georg-August Universitat Göttingen çatısı altında, Max Planck Institute for Dynamics and Self-Organization, Teorik Nörofizik Grubu ve Universitat Medizin, İç Kulak Laboratuvarı işbirliği ile hesaplamalı sinirbilim ve in vitro elektrofizyoloji üzerine çalıştı. Bu dönemde Aşağı Saksonya Eyaleti Bilim ve Kültür Bakanlığı Georg-Christoph-Lichtenberg Bursu'na layık görüldü. 2011 yılında “Dalgalanma ile tetiklenen nöronlarda aksiyon potansiyeli faz kilitlemesinin altında yatan membran özelliklerinin teorik analizi” başlıklı tez çalışması sonucunda Magna Cum Laude (Yüksek Onur Derecesi) ile doktora derecesini aldı. 2011yılında Max Planck Institute for Dynamics and Self-Organization, Teorik Nörofizik grubunda doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmalarını tamamlayarak 2012 yılı başında Türkiye'ye döndü. 2012-2014 arasında TÜBİTAK Doktora Sonrası Araştırmacı Bursu ile Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü Hücresel Görüntüleme ve Elektrofizyoloji Laboratuvarı'nda in vitro kısmi Alzheimer modellerinin elektrofizyolojik karakterizasyonu ve farmakolojik yöntemler üzerinde çalıştı. Aynı dönemde Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden kolloborasyonlarında sıçanlarda stereotaksik müdahale ve davranış testleri kullanarak talamik çekirdekler ve duygudurum arasındaki ilişkileri çalıştı. İlgi alanları nöropsikofarmakoloji, nörofizik, teorik sinirbilim ve konnektomik olup, bu alanları nörogelişimsel beyin rahatsızlıkları ekseninde birleştirerek çok yönlü bir yaklaşım amaçlamaktadır. SCI/SCI-E indekslerinde yer alan yabancı dergilerde yayınları ve çok sayıda ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum ve konferans sunumları bulunmaktadır. NPFUAM (Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi) Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilim ve Teknoloji Kulübü danışmanıdır. Türkiye ve Almanya'da yayınlanmış çeşitli konularda popüler bilim yazıları bulunmaktadır.

PROF. DR. ORHAN MURAT KOÇAK

Konu Başlığı: Görüntü işlemede kontur yakalamanın yapay sinir ağları ve görme sistemi üzerinden hesaplamalı nörobilim perspektifinden karşılaştırılması

Başkent Üniversitesi Ruh sağlığı ve Hastalıkları AD'de öğretim üyesi, Ankara Üniversitesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı’nda doktora eğitimini tamamlamıştır. Obsesif kompulsif bozukluk, hesaplamalı nörobilim ve fonksiyonel görüntüleme ilgi alanlarını oluşturmaktadır.

DR. ÖĞR. GÖR. YASEMİN HOŞGÖREN ALICI

Konu Başlığı: Görüntü işlemede kontur yakalamanın yapay sinir ağları ve görme sistemi üzerinden hesaplamalı nörobilim perspektifinden karşılaştırılması

Başkent Üniversitesi Ruh sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesidir. Halen Ankara Üniversitesi Nörobilim programında tez döneminde doktorasını sürdürmektedir. Yaygın gelişimsel bozukluk, hesaplamalı nörobilim ve fonksiyonel görüntüleme ilgi alanlarını oluşturmaktadır.

ASRA AL FAUZİ, MD., MM., PHD., FICS., IFAANS

Konu Başlığı: Multimodality Use of Intraoperative Monitoring for Safe Neurovascular Surgery: Problems and Challenges in Developing Countries Scenario.

Asra Al Fauzi, Serebrovasküler ve Endovasküler Cerrahi, Kafa Tabanı Nöroşirürjisi, Nörobilim ve Kök Hücre Tedavisine özel ilgi duyan bir beyin cerrahıdır. Endonezya Surabaya'daki Universitas Airlangga Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Ayrıca Shinshu Üniversite Hastanesi Nöroşirürji Bölümünde ve Japonya, Matsumoto Şehri, İnme ve Beyin Merkezi Aizawa Hastanesinde eğitim almıştır.
Çeşitli Ulusal ve Uluslararası Bilimsel Derneklerin üyesidir. Ulusal düzeyde, 2017'den 2021'e kadar Endonezya Nörolojik Cerrahlar Derneği'nin (ISNS) Genel Sekreterliğini yürütmüştür. Ayrıca Universitas Airlangga Tıp Fakültesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanıdır.
Dr. Asra, araştırma faaliyeti nedeniyle farklı ulusal ve uluslararası ödüller kazanmıştır; 2016 yılında Universitas Airlangga Üstün Öğretim Görevlileri ve Amerikan Nörolojik Cerrahlar Derneği (AANS) Uluslararası Cerrah Ödülü kendisine verilmiştir. Ayrıca birçok bilimsel makale yayınlamış ve yazılı basında çeşitli popüler bilim yazısı yayınlanmaktadır.
Şimdi Surabaya, Endonezya'da yaşamakta ve Surabaya Neuroscience Institute Başkanı olarak çalışmaktadır.  Universitas Airlangga Tıp Fakültesi’ne bağlı Dr. Soetomo Genel Akademik Hastanesi Nöroşirurji Anabilim Dalı’nda Nörovasküler ve Nöroendovasküler Tedavi Merkezi Şefidir.

PROF. ALBERT ALİ SALAH

Konu Başlığı: Designing Computational Tools for Behavioral and Clinical Science

Albert Ali Salah, Utrecht Üniversitesi'nde Sosyal ve Duygusal Hesaplama Profesörü ve Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde Öğretim Üyesidir. İnsan davranışının bilgisayar analizi, çok modlu etkileşim ve duygusal bilgi işlem üzerinde çalışmaktadır. Bu alanlarda "Computer Analysis of Human Behavior" adlı editörlü bir kitap da dahil olmak üzere 200'den fazla bilimsel eser yazmıştır. IEEE Trans'ın yardımcı editörüdür. Duygusal Hesaplama, Örüntü Tanıma ve Int. Journal of Human-Computer Studies, ACM ICMI ve IEEE FG Konferanslarının yönetim kurulunda yer almakta olup, IEEE ve ACM'nin kıdemli üyesidir.

ASSIST. PROF. HEYSEM KAYA

Konu Başlığı: Text-based Interpretable Depression Severity Modeling via Symptom Predictions

Heysem Kaya, doktora tezini Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde hesaplamalı paralinguistik ve çok modlu duyuşsal hesaplama üzerine 2015 yılında tamamladı. Uluslararası dergilerde ve konferans bildirilerinde 80'in üzerinde makalesi (1.9K atıf, h-index=26) yayınladı. Çalışmaları, 2014 ve 2020 yılları arasında INTERSPEECH konferanslarında altı Hesaplamalı Paralinguistik Yarışması (ComParE) Ödülü kazandı; ayrıca video tabanlı kişilik özelliği tanıma (ICPR 2016) ve açıklanabilir bilgisayar görüşü ve iş adayı tarama (CVPR 2017) yarışmalarında üç ChaLearn Challenge Ödülü alırken, ekibi (ICMI'de EmotiW 2015) video tabanlı duygu tanımada ikinci olmuştur. Araştırma ilgi alanları arasında karışım modeli seçimi, konuşma işleme, hesaplamalı paralinguistik ve duygusal hesaplama bulunmaktadır. Üç derginin (Informatics and Automation, Frontiers in Digital Health & Multimodal Technologies and Interaction) yayın kurulunda görev yapmaktadır ve IEEE Trans dahil 25'ten fazla dergide hakemlik yapmaktadır {Affective Computing, Neural Networks and Learning Systems, Multimedia}.

DR ÖĞR. ÜYESİ ÇAĞLAR UYULAN

Konu Başlığı: Beyin-Bilgisayar Arayüzü Sınıflandırma Algoritmalarında Derin Öğrenme Yöntemleri

Çağlar Uyulan 1985 yılı İzmir doğumludur. Lisans öğrenimini 2008 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Yüksek Lisans ve Doktora öğrenimlerini ise sırasıyla 2010, 2017 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi, Mekatronik Mühendisliği programında tamamladı. İkinci yüksek lisans öğrenimini ise 2016 yılında Üsküdar Üniversitesi, Nörobilim programında tamamladı. Yüksek lisans tezleri, sırasıyla “Seri Hibrit Elektrikli Araçların Modellenmesi ve Bulanık Mantık Enerji Yönetim Sisteminin Uygulanması” ve “Beyin-Bilgisayar Arayüzü Tabanlı Zihinsel Görev Sınıflandırmasına Bağlı İki Serbestlik Dereceli Hareket Kontrolü” üzerine yapmıştır. Doktora çalışmasını ise, “Yüksek Hızlı Demiryolu Araçlarının Kararlılık Analizi ve Yeniden Tutunma Kontrolü” üzerine yapmıştır. 2018-2021 yılları arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde doktor öğretim üyesi olarak görev yapan Dr.Uyulan, 2021 yılından itibaren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde doktor öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Araştırma ilgi alanları, makine ve derin öğrenme algoritmalarının sağlık bilişiminde ve mühendislik bilimlerinde uygulanması ile gürbüz, uyarlanabilir ve çeşitli doğrusal olmayan denetleyicilerin tasarımını içerir. Ayrıca robot/makine dinamiği ve kararlılığı, sayısal yöntemler, optimizasyon yöntemleri, doğrusal olmayan titreşimler üzerine çalışmaları bulunmaktadır.

DR ÖĞR. ÜYESİ RÜŞTÜ MURAT DEMİRER

Konu Başlığı: Brain Function with EEG on hyperbolic manifolds

Dr. R Murat Demirer, halen Üsküdar Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak görev yapmaktadır ve Nörogörüntüleme Araştırma Grubu üyesidir. Doktora derecesine sahiptir. Boğaziçi Üniversitesi'nde biyomedikal mühendisliği lisansını tamamladı ve 1993-1994 yıllarında Ohio State Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü'nde 1 yıllık Sertifikasyon Programı'na katıldı. 2002-2005 yılları arasında Memphis Üniversitesi'nde biyomedikal mühendisliği alanında doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı.
Dr.R Murat Demirer, 2007-2008 akademik yılında Little Rock'ta Arkansas Üniversitesi'nde Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nde Doçent olarak görev yaptı. ABD Savunma Bakanlığı projesi olan Polimorfik Şifreleme Geliştirme Projesinde çalıştı. Daha sonra 2008-2009 akademik yılında Memphis Üniversitesi'nde bilgisayar bilimleri bölümünde ve Akıllı Sistemler Enstitüsü'nde araştırma görevlisi oldu. Dinamik olarak değişen karmaşık savaş senaryoları (ABD Hava Kuvvetleri Projesi) için yenilikçi konseptler ve akıllı çözümler geliştirmek üzere biyonik göz ve Karmaşık Savaş Projesinde çalıştı.
Dr. Demirer, gelişmiş sinyal işleme ve akıllı sistemlerin tasarımı, analizi ve kontrolünde 25 yılı aşkın araştırma deneyimine sahiptir. Araştırma ilgi alanları, sinirsel süreçlerin uzay-zamansal dinamiklerini, büyük ölçekli sinir ağlarını, kaos teorisini, bilgi edinimi için hesaplamalı zeka yöntemlerini ve biyolojik ve yapay sistemlerde otonom karar vermeyi içerir. Uluslararası dergilerde birçok makale ve bazı hakemli konferans bildirileri yayınladı.